tynn alpakka ull oppskrifter gratis

Alpakka ull er en av de fineste fibrene på markedet. Det er et luksuriøst og mykt materiale som er perfekt for strikking og hekling. Tynn alpakka ull er spesielt ettertraktet, ettersom den gir en fin og jevn finish på plaggene. Å strikke med tynn alpakka ull er ikke bare enkelt, men også morsomt og tilfredsstillende.

I denne artikkelen vil vi dele syv gratis og enkle tynn alpakka ull oppskrifter som du kan prøve deg på. Vi vil også forklare hvorfor dette materialet er så fantastisk, og gi deg noen tips om hvordan du kan få mest mulig ut av ditt tynn alpakka ull prosjekt.

1. Tynn Alpakka Ull Skjerf

Tynn Alpakka Ull Skjerf

Et skjerf er en av de enkleste oppskriftene du kan prøve deg på. Det er også en veldig fin måte å utnytte tynn alpakka ullens mykhet og varme. Dette skjerfet kan strikkes på rundpinne eller vanlige pinner, og det krever ikke mye kunnskap om strikking.

For å lage dette skjerfet trenger du 2 nøster av tynn alpakka ull, rundpinne eller vanlige pinner (størrelse 3 eller 3,5 mm), en stoppenål og en saks. Start med å legge opp et antall masker som er delelig med 2 på pinnen. Strikk et mønster som er en rettmaske, en vrangmaske. Strikk til du har nådd ønsket lengde og fell av. Sy sammen endene på skjerfet med stoppenålen og klipp av tråden.

2. Tynn Alpakka Ull Lue

Tynn Alpakka Ull Lue

Lue er en annen enkel oppskrift som du kan bruke tynn alpakka ull til. Det er en perfekt måte å holde hodet varmt i vintermånedene, samtidig som du ser stilig ut.

For å lage denne lua trenger du 1 nøste med tynn alpakka ull, rundpinne eller vanlige pinner (størrelse 3 eller 3,5 mm), en stoppenål og en saks. Legg opp et antall masker på rundpinnen som er delelig på 4. Strikk et mønster som er en rettmaske, en vrangmaske. Strikk til arbeidet måler ca. 20 cm. Fell av, trekk tråden igjennom de resterende maskene og fest tråden. Brett luen i to og sy sammen kantene på toppen av lua med stoppenålen.

3. Tynn Alpakka Ull Votter

Tynn Alpakka Ull Votter

Votter er også en fin måte å bruke tynn alpakka ull på. Det er en enkel oppskrift som ikke krever mye tid eller kunnskap.

For å lage disse vottene trenger du 2 nøster med tynn alpakka ull, rundpinne eller vanlige pinner (størrelse 3 eller 3,5 mm), en stoppenål og en saks. Legg opp et antall masker som er delelig på 4 på pinnen. Strikk et mønster som er en rettmaske, en vrangmaske. Strikk til arbeidet måler ca. 12 cm. Del arbeidet i to og strikk mønsteret videre på begge delene. Når arbeidet måler ca. 20 cm, feller du av med de resterende maskene på hver del. Sy sammen delene på tommelen og fest trådene.

4. Tynn Alpakka Ull Genser

Tynn Alpakka Ull Genser

En genser er kanskje litt mer avansert, men det kan være verdt å prøve seg på for å få et varmt og koselig plagg å bruke i vintermånedene.

For å lage denne genseren trenger du 5-6 nøster med tynn alpakka ull, rundpinne eller vanlige pinner (størrelse 3 eller 3,5 mm), en stoppenål og en saks. Legg opp et antall masker som er delelig på 4 på rundpinnen. Strikk et mønster som er en rettmaske, en vrangmaske. Strikk til arbeidet måler ønsket lengde. Deretter deler du arbeidet i to til for- og bakstykke, og strikker videre på hvert stykke. Når du har strikket til ønsket lengde, feller du av og syr sammen ermene og sidene på genseren.

5. Tynn Alpakka Ull Sjal

Tynn Alpakka Ull Sjal

En annen fin oppskrift som du kan prøve deg på med tynn alpakka ull, er et sjal. Sjal kan være et flott tilbehør til ethvert antrekk, og det er også enkelt å strikke.

For å lage dette sjalet trenger du 3 nøster med tynn alpakka ull, rundpinne eller vanlige pinner (størrelse 3 eller 3,5 mm), en stoppenål og en saks. Legg opp et antall masker som er delelig på 6 på pinnen. Strikk et mønster som er to rettmasker, to vrangmasker. Strikk til arbeidet måler ønsket bredde. Fell av og fest tråden.

6. Tynn Alpakka Ull Sokker

Tynn Alpakka Ull Sokker

Sokker er en annen enkel oppskrift som du kan bruke tynn alpakka ull til. Det er også en fin måte å holde føttene varme i vintermånedene.

For å lage disse sokkene trenger du 2-3 nøster med tynn alpakka ull, rundpinne eller vanlige pinner (størrelse 3 eller 3,5 mm), en stoppenål og en saks. Legg opp et antall masker som er delelig på 4 på rundpinnen. Strikk et mønster som er en rettmaske, en vrangmaske. Strikk til arbeidet måler ca. 10 cm. Deretter setter du opp masker til hælen og strikker hælen. Deretter strikker du videre på sokken til ønsket lengde. Når arbeidet er ferdig, feller du av og syr sammen sokkene.

7. Tynn Alpakka Ull Babyteppe

Tynn Alpakka Ull Babyteppe

Et babyteppe strikket i tynn alpakka ull er en flott måte å ønske en ny baby velkommen til verden. Det er også enkelt å strikke og vil definitivt bli verdsatt av den lille.

For å lage dette babyteppet trenger du 5-6 nøster med tynn alpakka ull, rundpinne eller vanlige pinner (størrelse 3 eller 3,5 mm), en stoppenål og en saks. Legg opp et antall masker som er delelig på 4 på rundpinnen. Strikk et mønster som er en rettmaske, en vrangmaske. Strikk til arbeidet måler ønsket størrelse. Fell av og fest tråden.

Oppsummering

Tynn alpakka ull er et fantastisk materiale som gir flotte resultater når det strikkes. Syv gratis og enkle oppskrifter vi har delt i denne artikkelen, vil hjelpe deg med å få mest mulig ut av ditt tynn alpakka ull-prosjekt. Prøv å lage et skjerf, lue, votter, genser, sjal, sokker eller babyteppe. Du vil ikke bli skuffet over hvor myk og varm fibrene blir.