strikke lester oppskrift

Introduksjon

Er du lei av å ha kalde føtter om vinteren? Hva med å prøve å strikke dine egne lester? Ikke bare vil det gi deg varme føtter, men det er også en morsom aktivitet og en flott måte å utvikle dine strikkeferdigheter på. Her er fem forskjellige strikke lester oppskrift som vil imponere dine venner og familie.

Ingredienser som må forberedes

Før du starter på noen av oppskriftene, må du sørge for å ha følgende materialer klare: strikkepinner (velg størrelsen etter hvilket garn du ønsker å bruke), garn i den fargen du ønsker, strikkepinnemarkører, en garnnål og en saks.

Hvordan å lage den

Oppskrift 1: Enkle lester

Disse lesten er perfekte for nybegynnere og kan strikkes på en kveld. Begynn med å slå opp 32 masker på strikkepinner i størrelse 4 mm. Strikk rundt i ribbestrikk (1 rett og 1 vrang) i 2-3 cm. Fortsett å strikke i glattstrikk (alltid rett på forsiden og vrang på baksiden) til arbeidet måler 14 cm.

Ta 16 masker av pinnen og legg på en strikkepinnemerkør. Strikk de neste 16 maskene. Legg på en annen strikkepinnemerkør og strikk resten av maskene. Fortsett å strikke i glattstrikk til arbeidet måler 25 cm. Strikk deretter de første 16 maskene og legg dem på en ekstra pinne. Strikk de neste 16 maskene, og deretter de siste 16 maskene. Sy sammen sømmen på hver side av lesten.

Oppskrift 2: Fargerike lester

For en morsom og fargerik strikkeopplevelse, prøv disse lesten. Begynn med samme oppsett som i den enkle oppskriften. Strikk rundt i glattstrikk til du har 4 cm. Deretter starter du med mønsteret. Her kan du være kreativ og velge mønstre og farger som du liker. Fortsett å strikke i mønsteret til arbeidet måler 20 cm.

Fortsett deretter å følge den enkle oppskriften med å dele maskene og strikke på hver side til du når lengden på 25 cm. Sy sammen sømmen på hver side av lesten.

Oppskrift 3: Tykke lester

Disse lesten er perfekte for de ekstra kalde dagene. Begynn med å slå opp 40 masker på størrelse 6 mm strikkepinner. Strikk i ribbestrikk i 2-3 cm. Fortsett å strikke i glattstrikk til arbeidet måler 18 cm.

Ta 20 masker av pinnen og legg på strikkepinnemerkør. Strikk de neste 20 maskene. Legg på en annen strikkepinnemerkør og strikk resten av maskene. Fortsett å strikke i glattstrikk til arbeidet måler 27 cm. Strikk deretter de første 20 maskene og legg dem på en ekstra pinne. Strikk de neste 20 maskene, og deretter de siste 20 maskene. Sy sammen sømmer.

Oppskrift 4: Heklede lester

Hvis du er mer komfortabel med hekling enn med strikking, vil du elske denne oppskriften. Begynn med å hekle en grunnleggende sirkel. Fortsett å øke masker til størrelsen på lesten du ønsker. Hekle deretter i fastmasker til arbeidet måler 10 cm.

Legg deretter på en strikkepinnemerke og hekle mønsteret på denne delen til arbeidet måler 20 cm. Legg deretter på en annen markør og fortsett å hekle fastmasker på hver side til du når lengden på 25 cm. Sy sammen sømmen og trim overskuddet.

Oppskrift 5: Strikke og tove lester

Disse lesten er ekstra holdbare og perfekt for utendørsaktiviteter. Begynn med å strikke lesten i den enkle oppskriften, men bruk ullgarn i stedet for vanlig garn. Etter at du har strikket lesten og sydd sømmene sammen, legger du lesten i en vaskemaskin og velger en sirkulasjon på varmt vann med tung innstilling. Tørk til slutt lesten på et flatt underlag.

Hvordan å presentere den tiltalende

Til slutt, hvordan kan du presentere dine ferske strikkede lesten på en tiltalende måte? Legg dem i en kurv ved døren med litt granbar og en fin stoffbånd rundt. Eller du kan pakke noen lester i en stor mason jar og gi som en flott gave til dine venner og familie.{” “}

Tilleggstips om “strikke lester oppskrift”

Her er noen flere tips for å gjøre strikkingen av lester enklere:

  • Bruk strikkepinnemarkører for å holde styr på hvor du deler maskene.
  • Velg en størrelse større strikkepinne enn det som står på garnetiketten for en tettsittende lester.
  • Bruk julesokke-mønsteret og strikk lesten i rødt og hvitt garn for en morsom julegave.

Related video of 5 Strikke Lester Oppskrift – Perfekt for Vinteren