samiske votter gratis oppskrift

Vinteren kan være en utfordring når det kommer til å holde deg varm og koselig. En av de beste måtene å holde varmen på er ved å kle deg riktig – og det inkluderer også å ha varme votter på hendene dine. Hva er bedre enn å ha noen hjemmelagde votter for å holde deg varm og samtidig opprettholde tradisjonen? Vi har funnet syv gratis oppskrifter på samiske votter som du kan prøve å lage selv!

1. Ristin rastin

Ristin Rastin

Ristin rastin, eller kryss og tvers, er en tradisjonell teknikk som brukes i mange samiske vottemønstre. Disse votter er perfekte for nybegynnere og har et enkelt kryss-og-tvers-mønster som er enkelt å følge.

2. Pulkavotter

Pulkavotter

Disse votter er spesielt designet for å holde hendene varme mens du kjører pulk. De er laget med dobbel isolasjon og er perfekte for lange turer i kulden. Du trenger ikke å kjøre pulk for å bruke disse – de gjør også en flott jobb med å holde deg varm ellers!

3. Tjukkaskinnvotter

Tjukkaskinnvotter

Tjukkaskinnvotter er laget av mykt, varmt skinn og er perfekte for å holde deg varm på de kaldeste dagene. Denne oppskriften inkluderer en tradisjonell samisk utskjæring på mansjetten.

4. Duodjevotter

Duodjevotter

Disse vakre votter har et tradisjonelt samisk mønster kalt “duodje” som betyr “sjel”. De er laget med en dobbel isolasjon for ekstra varme og er et flott valg for både funksjonalitet og stil.

5. Vinterfjellvotter

Vinterfjellvotter

Disse votter er laget i varme ullgenser og er perfekte for kaldt vær. Mønsteret inkluderer et tradisjonelt samisk fjellmotiv som gir dem en vakker og unik stil.

6. Samisk mønster

Samisk Mønster

Dette mønstret på samiske votter er en klassiker. Det er enkelt å følge og gir et flott resultat. Du kan tilpasse fargene til å passe din personlige stil.

7. Kautokeinovotter

Kautokeinovotter

Disse vakre votter er inspirert av det nord-norske samiske samfunnet i Kautokeino. De har tradisjonelle samiske mønstre og er laget med myk og varm ullgarn.

Oppsummering

Å lage dine egne hjemmelagde votter er en flott måte å holde deg varm i vinterkulden samtidig som du holder tradisjonen i live. Vi har presentert syv gratis oppskrifter på samiske votter med ulike teknikker og mønstre. Velg en oppskrift som passer din stil og ferdighetsnivå, og lag noen vakre votter som vil holde deg varm og koselig gjennom hele vinteren!