oppskrifter fra kakekrigen

Introduksjon

Kakekrigen er en populær norsk TV-serie som viser kakebaking på sitt beste. Hver uke konkurrerer deltakerne om å lage den beste kaken og imponere dommerne med sine ferdigheter. I denne artikkelen vil vi presentere 5 av de beste oppskriftene fra Kakekrigen, som du kan prøve hjemme i ditt eget kjøkken.

Ingredienser som må forberedes

Før vi går videre til oppskriftene, er det viktig å nevne noen ingredienser som du bør ha forberedt før du begynner å lage kakene. Disse inkluderer:- Smør- Mel- Sukker- Egg- Melk- Kremfløte- Vaniljepulver- SitronDisse ingrediensene vil bli brukt i forskjellige mengder i oppskriftene nedenfor.

Hvordan å lage den

1. Sjokoladekake med salt karamellfrosting

Sjokoladekake Med Salt Karamellfrosting
Denne oppskriften er enkel å lage og smaker fantastisk. Du trenger følgende ingredienser:- 200 g mørk sjokolade- 200 g smør- 3 egg- 150 g sukker- 100 g mel- 1 ts vaniljesukker- 1 ts bakepulverFor frosting trenger du:- 100 g smør- 100 g brunt sukker- 100 g kremfløte- 1 ts saltSlik lager du sjokoladekaken:1. Smelt sjokoladen og smøret i en kjele over svak varme.2. Pisk egg og sukker sammen i en annen bolle.3. Tilsett sjokoladeblandingen i bollen med egg og sukker.4. Sikt mel, vaniljesukker og bakepulver og tilsett til blandingen.5. Hell røren i en smurt rund kakeform og stek på 180 grader i 25-30 minutter.Slik lager du frosting:1. Smelt smør og brunt sukker i en kjele over svak varme.2. Tilsett kremfløte og salt.3. Kok opp blandingen og la den småkoke i 5 minutter.4. Avkjøl blandingen og pisk den til en krem.5. Smør frosting på toppen av kaken.2. Sitronterte
Sitronterte
Denne oppskriften er perfekt for sommeren og smaker forfriskende og syrlig. Du trenger følgende ingredienser:- 200 g mel- 100 g smør- 50 g sukker- 1 egg- 3-4 sitroner- 4 egg- 200 g sukker- 2 ss maizena- 1 dl melkSlik lager du terten:1. Bland mel, smør og sukker i en bolle.2. Tilsett et egg og bland alt sammen til en jevn deig.3. Legg deigen i en paiform og sett den i kjøleskapet i 30 minutter.4. Stek paiskallet på 200 grader i 10 minutter.5. Klem saften fra sitronene og sett til side.6. Pisk egg og sukker sammen i en bolle.7. Tilsett maizena, melk og sitronsaft og bland alt godt sammen.8. Hell blandingen over paiskallet og stek på 180 grader i 20-25 minutter.3. Vaniljekake med bringebærfrosting
Vaniljekake Med Bringebærfrosting
Denne oppskriften kombinerer den søte smaken av vanilje med den friske smaken av bringebær. Du trenger følgende ingredienser:- 3 egg- 150 g sukker- 150 g mel- 1 ts bakepulver- 1 ts vaniljeessens- 100 g smør- 200 g bringebær- 200 g kremost- 100 g melisSlik lager du kaken:1. Pisk egg og sukker sammen i en bolle.2. Tilsett mel, bakepulver, vaniljeessens og smeltet smør og bland alt godt sammen.3. Hell røren i en smurt rund kakeform og stek på 180 grader i 25-30 minutter.4. Avkjøl kaken.Slik lager du frosting:1. Mos bringebærene og sett til side.2. Pisk kremost og melis sammen i en annen bolle.3. Tilsett de moste bringebærene og bland alt godt sammen.4. Smør frostingen på toppen av kaken.4. Gulrotkake med kremostglasur
Gulrotkake Med Kremostglasur
Gulrotkake er en klassiker og denne oppskriften vil garantert imponere gjestene dine. Du trenger følgende ingredienser:- 3 egg- 150 g sukker- 150 g mel- 1 ts bakepulver- 1 ts kanel- 1 ts ingefær- 1 ts vaniljeessens- 200 g revet gulrot- 100 g valnøtter- 100 g rosiner- 200 g kremost- 100 g melisSlik lager du kaken:1. Pisk egg og sukker sammen i en bolle.2. Tilsett mel, bakepulver, kanel, ingefær, vaniljeessens og revet gulrot og bland alt godt sammen.3. Tilsett hakkede valnøtter og rosiner og bland godt.4. Hell røren i en smurt rund kakeform og stek på 180 grader i 25-30 minutter.5. Avkjøl kaken.Slik lager du glasuren:1. Pisk kremost og melis sammen i en annen bolle.2. Smør glasuren på toppen av kaken.5. Oreo-kake
Oreo-Kake
Denne oppskriften kombinerer den søte smaken av sjokolade med den knasende smaken av Oreo-kjeks. Du trenger følgende ingredienser:- 200 g mørk sjokolade- 200 g smør- 3 egg- 150 g sukker- 100 g mel- 1 ts vaniljesukker- 1 ts bakepulver- 1 pakke Oreokjeks- 200 g kremost- 100 g melisSlik lager du kaken:1. Smelt sjokolade og smør i en kjele over svak varme.2. Pisk egg og sukker sammen i en annen bolle.3. Tilsett sjokoladeblandingen i bollen med egg og sukker.4. Sikt mel, vaniljesukker og bakepulver og tilsett til blandingen.5. Hakk Oreokjeksene og tilsett dem i røren.6. Hell røren i en smurt rund kakeform og stek på 180 grader i 25-30 minutter.7. Avkjøl kaken.Slik lager du glasuren:1. Pisk kremost og melis sammen i en annen bolle.2. Smør glasuren på toppen av kaken.

Hvordan å presentere den tiltalende

Når kakene er ferdige, er det på tide å presentere dem på en tiltalende måte. Her er noen tips:- Pynt med friske bær på toppen av kaken for å gi den et fargerikt utseende.- Legg kaken på en fin tallerken og dryss melis på toppen.- Server kaken med en liten dæsj krem eller is på siden.

Tilleggstips om “oppskrifter fra kakekrigen”

– Prøv å eksperimentere med forskjellige smaker og ingredienser i oppskriftene.- Ikke vær redd for å feile. Prøv igjen og juster oppskriften hvis nødvendig.- Inviter venner og familie til å smake på kakene dine og be om tilbakemelding.

Fordelene med “oppskrifter fra kakekrigen”

– Kakekrigen-oppskriftene er enkle å følge og passer for både erfarne og uerfarne bakere.- Kakene smaker fantastisk og vil imponere gjestene dine.- Du kan eksperimentere med forskjellige smaker og ingredienser for å lage din egen signaturkake.

Anbefalinger for “oppskrifter fra kakekrigen”

– Prøv å lage alle oppskriftene og finn ut hvilken som er din favoritt.- Del oppskriftene med venner og familie og inviter dem til å bake sammen med deg.- Utforsk andre lignende TV-serier og oppskriftsbøker for å utvide dine kakebakeferdigheter.

Related video of 5 Oppskrifter fra Kakekrigen