oppskrift lue strikk

Introduksjon

Strikking er en av de mest populære hobbyene i Norge, og luer er et av de mest populære strikkeprosjektene. Det er noe spesielt med å lage sin egen lue, og det finnes utallige oppskrifter å velge mellom. I denne artikkelen vil vi presentere 5 forskjellige oppskrifter på lue strikk, slik at du kan lage din egen unike og stilige lue.

Ingredienser som må forberedes

Før du begynner å strikke luen, er det noen ingredienser du må forberede. Først og fremst trenger du garn i ønsket farge og tykkelse. Du trenger også strikkepinner av riktig størrelse og en stoppenål for å feste trådene. Du kan også legge til pynt som knapper eller pom pom’er for å gi luen ekstra stil.

Garn

Hvordan å lage den

Når du har alle ingrediensene klare, er det på tide å begynne å lage luen. Først må du bestemme hvilken oppskrift du vil følge. Her er 5 forskjellige oppskrifter å velge mellom:

Oppskrift 1: Enkel ribbestrikket lue

Denne oppskriften er perfekt for nybegynnere. Du strikker rett og vrang om hverandre for å lage en ribbestrikket lue. Denne luen passer til både voksne og barn, og du kan enkelt tilpasse størrelsen etter behov.

Enkel Ribbestrikket Lue

Oppskrift 2: Flettestrikket lue

Hvis du ønsker en mer utfordrende oppskrift, kan du prøve å strikke en flettestrikket lue. Denne luen har vakre flettedetaljer som gir den et sofistikert utseende. Den passer perfekt til kalde vinterdager.

Flettestrikket Lue

Oppskrift 3: Perlestrikket lue med dusk

Denne oppskriften kombinerer en perlestrikket lue med en søt dusk på toppen. Luen har en fin tekstur og er perfekt for å holde deg varm og stilig på samme tid. Du kan velge å lage dusken i samme farge som luen, eller bruke en kontrastfarge for ekstra effekt.

Perlestrikket Lue Med Dusk

Oppskrift 4: Toveisfarget lue

Hvis du vil lage en lue med et mer unikt utseende, kan du prøve å strikke en toveisfarget lue. Denne oppskriften bruker to forskjellige farger av garn til å lage et fint mønster. Du kan velge farger som passer din personlige stil og smak.

Toveisfarget Lue

Oppskrift 5: Striper og mønster lue

Denne oppskriften er perfekt for de som ønsker en lue med mye farge og mønster. Du kan velge å strikke luen med horisontale eller vertikale striper, og legge til forskjellige mønsterelementer etter eget ønske. Denne luen vil definitivt skille seg ut i mengden.

Striper Og Mønster Lue

Hvordan å presentere den tiltalende

Etter å ha strikket luen, er det viktig å presentere den på en tiltalende måte. Du kan ta noen fine bilder av luen og legge dem ut på sosiale medier eller din egen nettside. Husk å vise hvordan luen ser ut når den er i bruk, enten ved å ha den på deg selv eller ved å bruke en modell. Du kan også vise frem de fine detaljene i luen ved å ta nærbilder.

Tilleggstips om “oppskrift lue strikk”

Her er noen tilleggstips som kan hjelpe deg mens du strikker luer:

  • Velg garn av god kvalitet for best resultat.
  • Hold strikkepinnene løst for å unngå at luen blir for stram.
  • Følg oppskriften nøye og ta deg tid til å forstå instruksjonene før du begynner.
  • Prøv deg frem med forskjellige strikkemønstre og farger for å skape din egen unike lue.
  • Ha det gøy! Strikking skal være en avslappende og hyggelig aktivitet.

Related video of 5 Oppskrift på lue strikk