nisselue oppskrift gratis

Det er ingen jul uten nisseluer. Nisseluer er en sentral del av julens dekorasjoner, og gir deg muligheten til å kle deg ut som en ekte nisse. Hvis du planlegger å lage din egen nisselue, trenger du ikke å kjøpe en dyr en fra butikken. Her er syv gratis og enkle oppskrifter på nisseluer som du kan lage hjemme.

1. Enkel Filt Nisselue

Denne nisseluen er laget av filt, og er svært enkel å lage. Alt du trenger er et stykke rød filt, hvit pels og litt lim. Klipp ut en sirkel av filt, og en stripe av hvit pels. Lim pelsen rundt kanten av sirkelen, og du har din egen enkle nisselue.

Enkel Filt Nisselue

2. Oppskrift på Strikket Nisselue

En annen enkel oppskrift på nisselue er å strikke den selv. Dette krever noen grunnleggende strikkeferdigheter og et par strikkepinner. Velg en rød ullgarn, og strikk mønsteret rundt. Legg til en hvit dusk på toppen av luen, og du har en fin og varm nisselue for kalde vinterdager.

Oppskrift På Strikket Nisselue

3. Nisselue av Gamle Sokker

Hvis du har noen gamle sokker som du ikke bruker, kan du bruke dem til å lage en nisselue. Klipp sokkene på midten og lim en hvit pelskant rundt kanten. Legg til en hvit dusk på toppen av luen, og du har en unik og billig nisselue.

Nisselue Av Gamle Sokker

4. Flettet Nisselue

For en mer intrikat nisselue, kan du prøve å lage en flettet nisselue. Klipp røde og hvite bånd i like lengder, og flett dem sammen. Fest endene, og form båndene til en lueform. Legg til en hvit dusk på toppen av luen, og du har en flott flettet nisselue.

Flettet Nisselue

5. Papir Nisselue

Hvis du vil ha en nisselue som er billig og enkel å lage, kan du prøve å lage en av papir. Klipp ut en sirkel av rødt papir, og lim den sammen for å lage en kjegleformet lue. Klipp ut en stripe av hvitt papir og lim den rundt kanten. Legg til en hvit dusk på toppen av luen, og du har en enkel papirnisselue.

Papir Nisselue

6. Nisselue av Gjenbruksmaterialer

Hvis du er opptatt av gjenbruk og miljøvern, kan du lage en nisselue av gjenbruksmaterialer. Bruk gamle klær eller stoffbiter og klipp ut en sirkel av rødt stoff. Sy en hvit dusk på toppen av luen, og du har en flott og unik nisselue laget av gjenbruksmaterialer.

Nisselue Av Gjenbruksmaterialer

7. Tove Nisselue

Tove er en flott teknikk som gir et mykt, varmt og dekorativt resultat. Bruk en toveull og form den til en lueform. Legg til en hvit dusk på toppen av luen, og du har en flott og varm nisselue.

Tove Nisselue

Oppsummering

Uansett om du vil ha en enkel eller intrikat nisselue, er det mange muligheter for å lage din egen unike nisselue. Med disse syv gratis og enkle oppskriftene, kan du lage en nisselue hjemme uten å måtte kjøpe en dyr en fra butikken. Prøv en eller prøv alle, og ha det gøy med å lage din egen juledekorasjon.