heklede grytekluter gratis oppskrift

Hekling er en flott måte å skape vakre, funksjonelle stykker til hjemmet ditt. En av de mest populære heklede gjenstandene å lage er grytekluter. Ikke bare er de nyttige i kjøkkenet, men de kan også være en flott gave til venner og familie. I denne artikkelen vil vi dele 7 heklede grytekluter gratis oppskrift som du kan prøve.Heklede grytekluter gratis oppskrift #1: Grunnleggende heklede ruterDenne grunnleggende heklede ruten er en flott start for nybegynnerheklere. Det er en enkel kvadratisk form som kan lages i forskjellige størrelser og farger.Du trenger:- Heklekrok i ønsket størrelse- Bomullsgarn i ønsket fargeFremgangsmåte:1. Lag en kjedemaske i ønsket størrelse.2. Lag 1 luftmaske, og deretter 1 fastmaske i den første kjedemasken.3. Lag 1 luftmaske, og deretter 2 fastmasker i neste kjedemaske.4. Fortsett å lage 1 luftmaske, og deretter 2 fastmasker i hver kjedemaske til du når enden av kjedemasken.5. Lag 1 luftmaske, og deretter 1 fastmaske i den siste kjedemasken.6. Gjenta trinn 3-5 for hver rad til ruten er så stor som ønsket.Innebygd bildekode:

Heklede Ruter
Heklede grytekluter gratis oppskrift #2: NettgryteklutEn nettgryteklut er en flott måte å skape tekstur på. Det er også en flott måte å bruke opp restegarn.Du trenger:- Heklekrok i ønsket størrelse- Bomullsgarn i ønsket fargeFremgangsmåte:1. Lag en kjedemaske i ønsket størrelse.2. Lag 1 luftmaske, og deretter 1 fastmaske i den første kjedemasken.3. Lag 2 luftmasker, og deretter hopp over 1 kjedemaske. Lag 1 fastmaske i neste kjedemaske.4. Fortsett å lage 2 luftmasker, hopp over 1 kjedemaske og lag 1 fastmaske i neste kjedemaske til du når enden av kjedemasken.5. Lag 1 luftmaske, og deretter 1 fastmaske i den siste kjedemasken.6. Gjenta trinn 3-5 for hver rad til grytekluten er så stor som ønsket.Innebygd bildekode:
Nettgryteklut
Heklede grytekluter gratis oppskrift #3: BoblemønsterBoblemønsteret gir en flott tekstur til grytekluten, og det er enkelt å lage.Du trenger:- Heklekrok i ønsket størrelse- Bomullsgarn i ønsket fargeFremgangsmåte:1. Lag en kjedemaske i ønsket størrelse.2. Lag 1 luftmaske, og deretter lag 1 fastmaske i den første kjedemasken.3. Lag 3 luftmasker, og deretter hopp over 1 kjedemaske. Lag 1 fastmaske i neste kjedemaske.4. Fortsett å lage 3 luftmasker, hopp over 1 kjedemaske og lag 1 fastmaske i neste kjedemaske til du når enden av kjedemasken.5. Lag 1 luftmaske, og deretter 1 fastmaske i den siste kjedemasken.6. Gjenta trinn 3-5 for hver rad til grytekluten er så stor som ønsket.Innebygd bildekode:
Boblemønster
Heklede grytekluter gratis oppskrift #4: Heklet blomstEn heklet blomstgryteklut kan gjøre en flott gave til en spesiell person. Det er også en flott måte å bruke opp restegarn.Du trenger:- Heklekrok i ønsket størrelse- Bomullsgarn i ønsket fargeFremgangsmåte:1. Lag en magisk ring.2. Lag 1 luftmaske, og deretter lag 10 fastmasker i den magiske ringen.3. Trekk tråden for å lukke magisk ring.4. Lag 1 luftmaske, og deretter lag 2 fastmasker i hver fastmaske rundt.5. Trekk tråden for å lukke arbeidet.6. Bytt til en annen farge tråd, og lag 1 luftmaske.7. Lag 1 fastmaske i samme maske, og deretter lag 1 luftmaske i neste maske.8. Gjenta trinn 7 rundt hele veien.9. Bytt tilbake til den første farge tråden, og lag 1 luftmaske.10. Lag 1 fastmaske i hver luftmaske rundt.11. Trekk tråden for å lukke arbeidet.Innebygd bildekode:
Heklet Blomst
Heklede grytekluter gratis oppskrift #5: C2C gryteklutCorner to corner (C2C) gryteklut er en morsom måte å lage en fargerik og unik gryteklut.Du trenger:- Heklekrok i ønsket størrelse- Bomullsgarn i minst to forskjellige fargerFremgangsmåte:1. Lag en kjedemaske i ønsket størrelse.2. Lag 1 luftmaske, og deretter lag 1 fastmaske i den første kjedemasken.3. Lag 1 luftmaske, og deretter lag 1 fastmaske i neste kjedemaske.4. Fortsett å lage 1 luftmaske, og deretter lag 1 fastmaske i hver kjedemaske til du når enden av kjedemasken.5. Begynn hjørnet ved å lage 3 luftmasker, og deretter lag 3 fastmasker i første luftmaske. Dette blir hjørnet.6. Lag 1 luftmaske, og deretter lag 1 fastmaske i hver fastmaske rundt hjørnet.7. Lag 3 luftmasker, og deretter lag 3 fastmasker i neste hjørne.8. Fortsett å lage 1 luftmaske, og deretter lag 1 fastmaske i hver fastmaske rundt hjørnet til du når enden av raden.9. Fortsett å lage rader på samme måte til grytekluten er så stor som ønsket.Innebygd bildekode:
C2C Gryteklut
Heklede grytekluter gratis oppskrift #6: Heklet rund gryteklutHeklet rund gryteklut er en annen flott måte å legge til tekstur og interesante mønstre til grytekluter.Du trenger:- Heklekrok i ønsket størrelse- Bomullsgarn i ønsket fargeFremgangsmåte:1. Lag en magisk ring.2. Lag 3 luftmasker, og deretter lag 11 doble staver i ringen.3. Trekk tråden for å stramme magisk ring.4. Gjenta trinn 2-3 for hver runde, men øk antall doble staver med 12 for hver runde.5. Gjør dette til grytekluten er så stor som ønsket.Innebygd bildekode:
Heklet Rund Gryteklut
Heklede grytekluter gratis oppskrift #7: Heklet stjerneHeklet stjernegryteklut er flott for ferie sesong og spesielle anledninger. Det er også et flott mønster å legge til tekstur til grytekluter.Du trenger:- Heklekrok i ønsket størrelse- Bomullsgarn i ønsket fargeFremgangsmåte:1. Lag en magisk ring.2. Lag 1 luftmaske, og deretter lag 10 fastmasker i ringen.3. Trekk tråden for å lukke magisk ring.4. Bytt til en annen farge tråd, og lag 1 luftmaske.5. Lag 1 fastmaske i samme maske, og deretter lag 1 luftmaske i neste maske.6. Gjenta trinn 5 rundt hele veien.7. Bytt tilbake til den første farge tråden, og lag 1 luftmaske.8. Lag 1 fastmaske i hver luftmaske rundt.9. Lag 5 luftmasker, og deretter hopp over 1 fastmaske. Lag 1 fastmaske i neste fastmaske.10. Gjenta trinn 9 rundt hele veien.11. Gjenta trinn 8-10 for hver rad til grytekluten er så stor som ønsket.Innebygd bildekode:
Heklet Stjerne
Fordeler av heklede grytekluter gratis oppskriftHeklede grytekluter gratis oppskrift gir mange fordeler for deg. For det første, vil du kunne lage personlige og funksjonelle stykker til hjemmet ditt. Dette kan redusere kostnadene ved å kjøpe kommersielt produserte grytekluter. Når du lager dine egne grytekluter, kan du også eksperimentere med forskjellige teksturer, farger og mønstre for å skape unike og interessante stykker.Videre, hvis du er nybegynnerhekler, kan heklede grytekluter gratis oppskrift være en enkel og morsom måte å øve på grunnleggende hekleteknikker på. Du vil også kunne lære nye teknikker og mønstre som du kan bruke i fremtidige prosjekter.Anbefalinger for heklede grytekluter gratis oppskriftNår du hekler grytekluter, er det viktig å velge riktig garn og krokstørrelse for å sikre at grytekluten er funksjonell og holdbar. Bomullsgarn er en flott valg for grytekluter da det er slitesterkt og enkelt å vaske. Ved å velge krokstørrelse, må du også vurdere tettheten i heklede sømmer. En for stor krokstørrelse kan resultere i løse sømmer som kan føre til at grytekluten mister formen.Når du følger oppskrifter, er det også viktig å lese nøye gjennom instruksjonene og forstå alle aspekter av designet før du begynner å hekle. Hvis du har spørsmål eller trenger hjelp, kan det være lurt å konsultere en erfaren hekler eller se på videoer som viser teknikken.Meta beskrivelse og meta nøkkelordMeta beskrivelse: Lær å lage vakre og funksjonelle heklede grytekluter med disse 7 gratis oppskriftene. Artikkelen inkluderer forklaringer av tipsene for hekling av grytekluter, fordeler av heklede grytekluter og anbefalinger for å hekle.Meta nøkkelord: hekle, grytekluter, gratis oppskrift, nybegynner, tekstur, farger, mønstre.