gratis oppskrift på selbuvotter til barn

Høsten og vinteren kan være utfordrende når det gjelder å holde barna varme i kulden. En av de beste måtene å gjøre dette på, er ved å strikke og gi dem varme votter. Her er syv gratis oppskrifter på Selbuvotter til barn!

1. Votter med klassisk Selbu mønster

Votter Med Klassisk Selbu Mønster

Denne oppskriften har det klassiske Selbu-mønsteret med snøkrystaller, og er enkel å følge. Du trenger to nøster med garn i ønsket fargenyanse, og pinner i størrelse 3 mm og 4 mm. Disse votter passer godt til barn i alderen 4-6 år.

2. Stripete votter

Stripete Votter

Disse stripete Selbu-vottene passer perfekt for litt eldre barn som ønsker litt mer farge og mønster i vottene sine. Du trenger tre nøster garn i ulike farger, og pinner i størrelse 3 mm og 4 mm.

3. Votter med mønster av snøkrystaller

Votter Med Mønster Av Snøkrystaller

Disse vottene har et søtt snøkrystallmønster som passer perfekt for småbarn. Du trenger to nøster garn i ønsket farge og pinner i størrelse 2,5 mm og 3,5 mm.

4. Enkle og ensfargede votter

Enkle Og Ensfargede Votter

Disse ensfargede vottene er enkle å følge og er perfekte for nybegynnere som ønsker å strikke sine første Selbu-votter. Du trenger to nøster garn i ønsket farge og pinner i størrelse 3 mm og 4 mm.

5. Votter med fletter

Votter Med Fletter

Disse vottene har et fint flettemønster som gir litt ekstra tekstur til vottene. Du trenger to nøster garn i ønsket farge og pinner i størrelse 3 mm og 4 mm.

6. Votter med hjerter

Votter Med Hjerter

Disse Selbu-vottene har et søtt hjertemønster som passer perfekt for små jenter. Du trenger to nøster garn i ønsket farge og pinner i størrelse 3 mm og 4 mm.

7. Votter med kaniner

Votter Med Kaniner

Disse søte vottene har et kaninmønster som passer perfekt for små barn som elsker dyr. Du trenger to nøster garn i ønsket farge og pinner i størrelse 3 mm og 4 mm.

Fordelene av Gratis Oppskrift på Selbuvotter til Barn

Det er mange fordeler med å strikke Selbu-votter til barnene dine. For det første holder de hendene deres varme i vinterkulden. De kan også være en fin måte å lære barna å strikke på – som er en verdifull ferdighet. Selv om man kanskje kan kjøpe votter, er det å strikke dem selv en flott måte å gi en personlig gave til barna dine.

Tips til å følge når du strikker Selbu-votter til barn

Det er noen ting du bør tenke på når du strikker Selbu-votter til barna dine:

  • Velg riktig størrelse – det er viktig at vottene passer slik at de holder seg varme.
  • Ikke bruk for grovt garn eller pinner som vil gjøre vottene for stive.
  • Bruk farger som barnet liker, for at de skal være mer villige til å bruke dem.
  • Vær oppmerksom på mønsteret når du strikker – det er enkelt å gjøre feil hvis du ikke følger mønsteret nøye.

Anbefalinger til Gratis Oppskrift på Selbuvotter til Barn

Det er mange gratis Selbu-vottoppskrifter tilgjengelig på nettet, så det er verdt å bruke litt tid på å finne akkurat den oppskriften du liker best. Hvis du er ny på strikking eller trenger mer veiledning, kan du ta en titt på YouTube-videoer som demonstrerer teknikker og mønstre. Og ikke glem at det kan være lurt å prøve ut oppskriften på et par vott eller to innen du begynner å gi dem bort som gaver – slik at du kan se hvordan mønsteret passer og om størrelsen er riktig.