genser strikket ovenfra og ned oppskrift gratis

Hvis du elsker å strikke eller ønsker å lære hvordan du kan strikke en genser fra bunnen av, bør du absolutt prøve å strikke en genser ovenfra og ned. Denne teknikken gir deg muligheten til å tilpasse genseren din perfekt til kroppen din, og du kan også justere størrelsen og lengden etter behovet ditt. I denne artikkelen vil vi dele syv gratis strikkeoppskrifter på gensere strikket ovenfra og ned som du kan prøve selv.

1. Velg riktig garn og pinner

Før du begynner å strikke genseren, må du velge riktig garn og pinner. Det er viktig å velge et garn som passer til din personlige smak og stil, men også til det strikkeprosjektet du har i tankene. Vær også sikker på at du velger de riktige strikkepinnene som er i tråd med garnets tykkelse.

Bilde Av Garn Og Pinner

2. Mål kroppen din riktig

For å strikke en genser som passer perfekt til kroppen din, må du måle kroppen din riktig. Mål brystet, midjen og hoftene, og legg til noen ekstra centimeter for å gi god plass og bevegelsesfrihet. Målingene dine vil hjelpe deg med å velge riktig størrelse og justere genseren slik at den passer din kropp perfekt.

Bilde Av Måling

3. Cast-on andnekter

Cast-on andnekter betyr at du starter å strikke genseren fra halsen og ned. Dette gir deg muligheten til å tilpasse genseren din perfekt til kroppen din. Du starter med å lage en løkke rundt strikkepinnen og legger opp et antall masker som tilsvarer din måling På denne måten blir genseren din perfekt tilpasset kroppen din.

Bilde Av Cast-On Andnekter

4. Legg til ermer og kropp

Etter å ha strikket nakken og kragen, fortsetter du å legge til ermene og kroppen. Du kan justere lengden og bredden på ermene og kroppen etter din smak og stil. Dette gir deg muligheten til å lage en unik genser som passer perfekt til deg og din stil.

Bilde Av Legge Til Ermer Og Kropp

5. Strikk ermene og kroppen sammen

Når du har strikket ermene og kroppen, kan du begynne å strikke dem sammen. Dette gjøres ved å samle alle maskene fra ermene og kroppen på en felles strikkepinne og strikke dem sammen. Dette gir en sømløs overgang mellom ermene og kroppen.

Bilde Av Strikk Ermene Og Kroppen Sammen

6. Legg til mønster eller farger

Etter å ha strikket sammen ermene og kroppen, kan du legge til mønster eller farger som vil gi genseren din en unik stil. Dette vil også gjøre genseren din mer personlig og gi den et personlig preg.

Bilde Av Legge Til Mønster Eller Farger

7. Blokker genseren din

Etter å ha fullført strikkeprosjektet ditt, er det viktig å blokkere genseren din for å gi den en mer profesjonell og ferdig look. Blokkering betyr at du fukter genseren din og strekker den forsiktig til ønsket størrelse og form. Dette vil også hjelpe genseren din til å holde seg formfullendt over tid.

Bilde Av Blokker Genseren Din

Oppsummering

Genser strikket ovenfra og ned er en flott måte å skape en unik genser som passer perfekt til kroppen din. Ved å følge disse enkle trinnene, kan du strikke din egen genser og tilpasse den til din personlige smak og stil. Vær forsiktig med å velge riktig garn og pinner, måle kroppen din riktig, strikke andnekter, legge til ermer og kroppen, strikke ermene og kroppen sammen, legge til mønster eller farger og blokkere genseren din. Disse trinnene vil hjelpe deg med å lage en vakker og unik genser som du vil elske å vise frem.