drops sokker oppskrift gratis

Å lage dine egne sokker er en fin måte å spare penger på. Det gir deg også muligheten til å tilpasse dem akkurat slik du vil ha dem. Men det betyr ikke at du må bruke mye penger for å lage dem. Her er syv gratis oppskrifter på sokker fra DROPS Design som du kan lage med relativt enkle teknikker og tilbehør som du kanskje allerede har hjemme.

1. Basic sokker

Basic Sokker

Denne oppskriften gir deg et enkelt og greit grunnlag å bygge videre på. Etter hvert som du får litt mer erfaring, kan du eksperimentere med forskjellige materialer og tilsetninger for å gjøre sokkene mer personlige. DROPS’ Basic sokker kan lages i størrelser fra 35 til 48 og er perfekte for både menn og kvinner.

2. Magic loop sokker

Magic Loop Sokker

Hvis du har lyst til å prøve teknikken med å strikke rundt med bare én lang rundpinne i stedet for å bytte mellom to eller fire, kan DROPS’ Magic loop sokker være en god måte å starte på. Denne teknikken er spesielt egnet for mindre prosjekter som sokker og votter.

3. Flette sokker

Flette Sokker

Hvis du vil prøve deg på noe litt mer intrikat enn enkle sokker, kan du prøve DROPS’ Flette sokker. Denne oppskriften lar deg eksperimentere med flere ulike flettemønstre som vil gi sokkene dine et litt “røffere” utseende. Dette er også en god mulighet til å lære seg grunnleggende teknikker for fletting og vrangmasker.

4. Rillestrikkede sokker

Rillestrikkede Sokker

Rillestrikkede sokker gir enkelheten og komforten til Basic sokker, men med litt ekstra visuell interesse takket være mønsteret. DROPS’ Rillestrikkede sokker har enkle detaljer som en ribbet kant og en bredere hæl, men ellers er det meste av sokkene strikket i rettstrikk.

5. Tå-opp sokker

Tå-Opp Sokker

Denne oppskriften fra DROPS gir deg muligheten til å starte med tåen og arbeide deg oppover. Dette betyr at du kan tilpasse sokkene akkurat slik du vil ha dem. Du kan også tilpasse størrelsen og passformen til sokkene basert på hvor lange og hvor brede føttene dine er. Dette er en god mulighet til å lære seg teknikker for å lage for eksempel flettekanter eller teknikker for å strikke to tåer samtidig.

6. Kniestrømper

Kniestrømper

Hvis du vil lage noe større og mer omfattende enn ankelsokker, kan DROPS’ Kniestrømper være en god utfordring. Disse sokkene strikkes fra tåen og opp til kneet. De har en bred ribbet kant øverst for å holde dem på plass.

7. Frottésokker

Frottésokker

Hvis du leter etter et prosjekt som er litt annerledes fra de vanlige strikkeoppskriftene, kan du prøve DROPS’ Frottésokker. Disse sokkene har en frotte tekstur som gjør dem ekstra varme og myke. De lages ved å bruke en litt tykkere ulltråd og en spesiell teknikk for å skape teksturen.

Oppsummering

Det er mange gode grunner til å lage sokkene dine hjemme. Det kan være billigere, mer personlig, og du kan tilpasse dem akkurat slik du vil ha dem. Disse syv gratis oppskriftene fra DROPS Design gir deg mange forskjellige muligheter til å lage sokker som passer til dine behov og ferdigheter. Uansett hvilken oppskrift du velger, vil du ha et ferdig produkt som du kan være stolt over.