drops gratis oppskrifter barn

Introduksjon

Å lage sunne og velsmakende snacks for barna kan være en utfordring, spesielt når man prøver å unngå sukker og kunstige tilsetningsstoffer. Men det trenger ikke å være komplisert eller tidkrevende. Her er syv enkle og deilige oppskrifter på drops uten sukker som dine barn vil elske.

Før vi starter, la oss se på fordelene av å velge drops uten sukker. Først og fremst reduserer du barnas inntak av sukker, noe som kan forhindre en rekke helseproblemer som fedme, diabetes og hjertesykdommer. Dessuten kan disse sunnere alternativene bidra til å øke barnas energinivå og konsentrasjonsevne, noe som er spesielt viktig når det gjelder skolearbeid og aktiviteter.

1. Fruktbiter

Frukt er en flott naturlig kilde til sukker, og når det er kuttet i små biter, kan det være en deilig og praktisk snack for barna dine. Prøv å kutte opp epler, pærer, bananer, appelsiner og druer i små biter og server dem i en skål. Hvis barna dine er spesielt kresne, kan du prøve å servere dem med litt peanøttsmør eller yoghurt for å gi fruktene litt ekstra smak.

Frukt Kuttet Opp

2. Ristede kikerter

Kikerter er en utmerket kilde til fiber og proteiner, og når de er ristet med krydder, kan de også være en fantastisk snack for barna dine. Skyll en boks kikerter og tørk dem med et papirhåndkle. Bland dem med en spiseskje olivenolje og krydder som salt, paprika og hvitløkspulver. Stek i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter, eller til de er sprø. Server som en sunn snack på ettermiddagen eller i lunsjboksen.

Ristede Kikerter

3. Popcorn

Popcorn kan være en sunn snack når det ikke er tilsatt smør eller sukker. Pop en pose med popcorn i mikrobølgeovnen eller på komfyren, og server som en deilig snack. Du kan også prøve å legge til forskjellige krydder som salt, chili eller kanel for å gi det litt ekstra smak.

Popcorn

4. Gulrotstenger

Gulrøtter er en flott kilde til betakaroten, en viktig næringsstoff for synet og immunsystemet. De kan også være en deilig snack når de er kuttet i tynne stenger og servert med litt hummus eller guacamole. Dette kan også være en god måte å få barna dine til å få i seg mer grønnsaker på en enkel måte.

Gulrotstenger

5. Rice krispie treats

Rice krispie treats kan være en deilig og morsom snack som barna dine vil elske. For å lage en sunnere versjon, smelt en spiseskje smør og tre kopper marshmallows i en kjele. Tilsett fire kopper Rice Krispies-kornblanding og rør godt. Spray en panne med non-stick spray og trykk blandingen jevnt over bunnen av pannen. La det avkjøles i 30 minutter før du skjærer det i firkanter.

Rice Krispie Treats

6. Ostestenger

Ostestenger kan være en deilig og proteinrik snack som kan hjelpe barna dine med å føle seg mette og fornøyde. Kjøp en pakke med forhåndsmålt ostestenger eller lag dine egne ved å skjære ost i tynne stenger og bake dem i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter, eller til de er gylne og sprø.

Ostestenger

7. Banan-is

Banan-is er en deilig og sunn snack som kan lages på noen få minutter. Skjær en banan i små biter og legg dem i fryseren i minst to timer. Når de er frosne, legger du dem i en blender sammen med en kopp vanilje yoghurt og noen dråper vaniljeekstrakt. Bland til en glatt konsistens og server umiddelbart som en sunn dessert eller snack.

Banan-Is

Konklusjon

Å tilby sunne snacks til barna dine trenger ikke å være vanskelig eller tidkrevende. Disse syv deilige oppskriftene på drops uten sukker vil ikke bare gi barna dine en godbit, men også bidra til å holde dem sunne og friske. Prøv noen av disse oppskriftene i dag og se hvor enkelt det kan være å lage sunne snacks som hele familien vil elske.