babylue oppskrift gratis

En babylue er et viktig plagg for en baby. Det holder hodet varmt og beskytter mot elementene. Det er også en flott gave å gi til nye foreldre eller baby shower. Her er syv babylue oppskrifter som du kan lage gratis.

Babylue oppskrift: Strikket enkelt

Denne babyluen er veldig enkel å strikke og passer perfekt til nybegynnere. Du kan bruke hvilken som helst type garn du ønsker.

Strikket Enkel Babylue

Start med å legge opp 60 masker på pinne nr. 4. Strikk rett i rundt til luen måler 12 cm. Bytt til pinne nr. 3 og strikk 6 runder med ribbestrikk (1 rett, 1 vrang). Fell av og fest trådene.

Denne oppskriften er veldig allsidig. Du kan enkelt legge til et mønster eller bytte ut garnet for et annet utseende.

Babylue oppskrift: Hakket kant

Denne babyluen har en hakket kant som gir den ekstra stil. Du kan bruke hvilken som helst type garn du ønsker.

Hakket Kant Babylue

Start med å legge opp 80 masker på pinne nr. 5. Strikk 6 runder med ribbestrikk (1 rett, 1 vrang). Bytt til pinne nr. 6 og strikk 25 runder med glattstrikk. Bytt til pinne nr. 5 og strikk 6 runder med ribbestrikk (1 rett, 1 vrang). Fell av og fest trådene.

For å lage hakket kant, klipp tråden og la en liten hale henge. Brett kanten opp og sy fast med en nål og tråden som henger igjen. Gjenta denne prosessen rundt hele kanten av luen.

Babylue oppskrift: Blondekant

Denne babyluen har en vakker blondekant som gjør den ekstra spesiell. Du kan bruke hvilken som helst type garn du ønsker.

Blondekant Babylue

Start med å legge opp 64 masker på pinne nr. 4. Strikk 5 runder med ribbestrikk (2 rett, 2 vrang). Bytt til pinne nr. 5 og strikk 12 runder med glattstrikk. Strikk deretter 6 runder med ribbestrikk (2 rett, 2 vrang).

For å lage blondekanten, bruk en heklekrok og en liten mengde hvit tråd. Hekle to runder med fastmasker rundt kanten av luen. Deretter hekler du to runder med kjedemasker, etterfulgt av to runder med dobbelstavmasker.

Denne luen krever litt ekstra tid og tålmodighet, men resultatet er verdt det.

Babylue oppskrift: Flettemønster

Denne babyluen har et flott flettemønster som gir den ekstra tekstur og stil. Du kan bruke hvilken som helst type garn du ønsker.

Flettet Babylue

Start med å legge opp 64 masker på pinne nr. 5. Strikk 6 runder med ribbestrikk (2 rett, 2 vrang). Bytt til pinne nr. 6 og strikk 10 runder med glattstrikk.

For å lage flettemønsteret, trekk ut de tre midterste maskene på en egen pinne og la den henge bak arbeidet. Strikk de tre maskene til høyre for de midterste maskene, og deretter strikk de tre maskene til venstre for de midterste maskene. Gjenta denne prosessen over hele luen.

Denne luen vil imponere alle som ser den, og det er ikke vanskelig å strikke.

Babylue oppskrift: Pom Pom

Denne babyluen har en søt pom pom på toppen som gjør den ekstra morsom. Du kan bruke hvilken som helst type garn du ønsker.

Pom Pom Babylue

Start med å legge opp 72 masker på pinne nr. 5. Strikk 6 runder med ribbestrikk (2 rett, 2 vrang). Bytt til pinne nr. 6 og strikk 15 runder med glattstrikk. Bytt til pinne nr. 5 og strikk 6 runder med ribbestrikk (2 rett, 2 vrang). Fell av og fest trådene.

For å lage pom pom, bruk en pom pom maker eller lag en sjablong av kartong. Legg to tråder sammen og trekk dem gjennom midten av sjablongen. Knyt trådene stramt og klipp sidene av. Klipp av pom pom’en fra sjablongen og trim til ønsket størrelse. Fest pom pom’en til toppen av luen.

Denne luen er perfekt for å holde babyen varm og morsom samtidig.

Babylue oppskrift: Heklet enkelt

Denne babyluen er veldig enkel å hekle og passer perfekt til nybegynnere. Du kan bruke hvilken som helst type garn du ønsker.

Heklet Enkel Babylue

Begynn med å hekle en magisk ring med 8 fastmasker. Øk 8 masker i andre runde (totalt 16 masker). Øk 16 masker i tredje runde (totalt 32 masker). Hekle 1 fastmaske i hver maske i fjerde runde. Gjenta denne runden til luen måler 12 cm.

Fest tråden og klipp av.

Denne luen er så enkel å hekle, og du kan lage den i mange forskjellige farger.

Babylue oppskrift: Tove ull lue

Denne babyluen er laget av tovet ull, som gir den en unik tekstur og varme.

Tove Ull Babylue

Start med å strikke en lue etter en hvilken som helst oppskrift du ønsker. Bruk et garn som er 100% ull.

Når luen er strikket, fylle en vaskemaskin med varmt vann og sett inn luen. Tilsett en liten mengde vaskemiddel og kjør på en skånsom syklus. Etter syklusen, sjekk luen for størrelse. Hvis den er for stor, kan du sette den inn i maskinen igjen og kjøre syklusen på nytt. Hvis den er for liten, vil du ikke kunne gjøre den større igjen.

Når luen har blitt tovet til ønsket størrelse, la den tørke på en flat overflate.

Denne luen er en unik og varm lue som babyen din vil elske å ha på seg.

Oppsummering

Det er mange forskjellige måter å lage en babylue på og alle kan gjøres gratis. Med disse syv oppskriftene har du et utvalg av stiler å velge mellom, fra enkel til dekorert. Babyen din vil være beskyttet og varm, samtidig som han eller hun ser skikkelig ut i en hjemmelaget babylue.